Groeikapitaal voor Delftse nanodeeltjesgeneratoren

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Investeerder Keesjan Cordia heeft een onbekend bedrag gestoken in Vsparticle, een spinoff van de TU Delft die beoogt de productie van nanodeeltjes te vereenvoudigen. Met de apparaten van Vsparticle kunnen met een druk op de knop deeltjes in de gewenste samenstelling en grootte worden gemaakt.

Keesjan Cordia is de zoon van de overleden Willem Cordia, die een fortuin verdiende in de Rotterdamse haven. Keesjan bestiert sinds 2005 de familiebedrijven. Hij was onder meer als ceo van offshorebedrijf Seafox, dat in 2014 werd verkocht.

Vsparticle startte in 2014 met subsidie en een lening van STW. Vorig jaar verkocht het de eerste machines, gericht op de onderzoeksgemeenschap. De investering is bedoeld om het internationale distributienetwerk uit te breiden en de technologie door te ontwikkelen naar industriële schaal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.