Bezoekersaantal Industriële Week daalt spectaculair

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

VNU Exhibitions en de FHI betaalden begin deze maand de prijs voor hun onderlinge strijd. Na een poging tot samenwerking, mei vorig jaar, positioneerden de partijen hun beurzen De Industriële Week (DIW) en Het Instrument frontaal tegenover elkaar, met verlies en imagoschade aan beide kanten.

Beide partijen hadden grote moeite om hun expositieruimtes te vullen. Wat bezoekersaantallen betreft liep De Industriële week het meeste averij op. Gisteren maakte VNU Exhibitions bekend dat deze beurs slechts 23 duizend bezoekers ontving. Dat waren er negenduizend minder dan in 2008, toen De Industriële Week nog 32 duizend bezoekers trok. Het Instrument trok 17 duizend bezoekers, duizend minder dan de vorige editie. VNU Exhibitions laat zijn bezoekersaantallen auditten door een externe accountant. De getallen zijn ook vrij van dubbeltellingen. De FHI zegt te ontdubbelen, maar laat geen externe controle uitvoeren.

In hun positionering stonden de FHI en VNU Exhibitions vooral op het onderwerp industriële automatisering pal tegenover elkaar. Dit thema heeft VNU ondergebracht binnen Industry & Automation en Industrial Processing. Daarnaast bevat DIW nog de hoofdthema‘s aandrijftechniek en Macropak. Het Instrument bestaat naast industriële automatisering uit laboratoriumtechniek en industriële elektronica. Bij het aantrekken van standhouders in de industriële automatisering moest vooral de FHI een fors verlies incasseren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.