Nieuwe overname voor Andra Tech Group

Titia Koerten
Leestijd: 1 minuut

Andra Tech Group neemt per 1 december alle aandelen over van Lemmens Metaalbewerking uit Bergeijk. Lemmens Metaalbewerking heeft een omzet van ruim 10 miljoen euro en heeft circa 40 medewerkers in dienst. Algemeen directeur Peter van der Zwaan zal zijn functie in de loop van 2024 overdragen.

Eerder dit jaar werden al DKH en het Duitse Mayer Feintechnik door Andra Tech overgenomen. Lemmens Metaalbewerking is gespecialiseerd in het grotere freeswerk (3-, 4- en 5-assig) en het nawerken van complexe lassamenstellingen. Daarnaast is het bedrijf uitstekend ingericht voor het produceren van grote complexe onderdelen en vormt hiermee een welkome versterking van de bedrijvengroep.

Ceo Geert Ketelaars van Andra Tech, stelt dat Lemmens qua competenties en ervaring een mooie aanvulling vormt binnen de bedrijvengroep: ‘We zien de behoefte in de markt toenemen aan het nauwkeurig verspanen van grotere werkstukken. Om hier invulling aan te kunnen geven, is naast de juiste infrastructuur vooral vakkennis en ervaring van belang. Dat is bij Lemmens Metaalbewerking in ruime mate aanwezig.’ Scheidend algemeen directeur Peter van der Zwaan stelt dat Lemmens Metaalbewerking door aansluiting bij de Andra Tech Group in staat is om verder te groeien en verder te professionaliseren.

Met Lemmens Metaalbewerking bestaat de Andra Tech Group nu uit zeven bedrijven in Nederland (DKH, HFI, Jatec, Kusters Precision Parts, Visietech en Wilting) en één in Duitsland (Mayer Feintechnik).