Andra Tech neemt DKH Metaalbewerking over

De Andra Tech Group neemt alle aandelen over van DKH Metaalbewerking. Het Udense bedrijf zet jaarlijks zo’n 10 miljoen euro om en heeft ongeveer dertig medewerkers in dienst.

René Raaijmakers
8 februari

DKH excelleert in het CNC-frezen en CNC-draaifrezen van fijnmechanische onderdelen. Het niveau van automatisering in Uden was een belangrijke overweging voor de overname. ‘We verwachten dat de andere bedrijven in onze groep gebruik kunnen maken van de diepgaande kennis van geautomatiseerde producthandling bij DKH’, zegt Geert Ketelaars, ceo van Andra Tech Group.

DKH bedient machinebouwers in sectoren zoals de voedingsmiddelenindustrie, automotive, transport en medische apparatuur.

‘Nu we de krachten bundelen met Andra Tech Group kunnen we DKH Metaalbewerking naar een volgend niveau brengen, zowel technologisch als organisatorisch’, zegt oprichter en directeur-eigenaar Francois van Hirtum. ‘Daarmee bieden we een nog beter perspectief aan onze klanten en medewerkers.’ Van Hirtum zal zijn functie in de loop van 2023 overdragen.

Zeven bedrijven, negen productlocaties

De zeven Andra Tech bedrijven zijn gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige fijnmechanische onderdelen en modules voor prototypes tot grote series. Dat gebeurt op negen locaties. De groep staat bekend om zijn specialistische kennis en expertise in moeilijk te bewerken metalen en kunststoffen. Naast 3D-metaalprinters hebben een aantal groepsleden de beschikking over cleanrooms.

De circa zeshonderd technische vakmensen van Andra Tech bedienen klanten in sectoren als semicon, verpakkingen, voedingsmiddelen, automotive en lucht- en ruimtevaart.

DKH heeft een aantal CNC-cellen volledig geautomatiseerd: ruwe werkstukken gaan de robotcel in en gefreesde of gedraaide onderdelen komen er schoongeblazen uit.

Begin 2021 nam investeringsmaatschappij Equistone Partners Europe een meerderheidsbelang in de Kusters bedrijvengroep en veranderde kort daarna zijn naam in Andra Tech Group. Met de financiële ruggensteun van Equistone kan het management van Andra Tech de bedrijfsactiviteiten verder laten groeien en professionaliseren.

Met DKH bestaat de groep nu uit zes bedrijven in Nederland (DKH, HFI, Jatec, Kusters Precision Parts, Visietech en Wilting) en één in Duitsland (Mayer Feintechnik).