Vergroot je realiteit

Alexander Pil is hoofdredacteur van Mechatronica&Machinebouw.

Leestijd: 3 minuten

Kent u de spelregels van go? Ze zijn relatief simpel uit te leggen, maar dat maakt het geen simpel spel. Integendeel zelfs. Het is het meest complexe bordspel dat er bestaat. Het aantal mogelijke partijen is zelfs groter dan het aantal atomen in het heelal. En toch kan iedereen zonder problemen van de wereldkampioen winnen.

Hoe dan? Zet een Hololens op en laat Alphago je voorzeggen welke zet je moet doen. Een beetje flauw misschien, maar het geeft in essentie de onbegrensde kracht van augmented reality aan. Het geeft gebruikers vrije toegang tot een schat aan informatie die ze niet in hun hoofd hoeven te hebben of zelfs maar hoeven te begrijpen. De juiste ar-instructies maken van het grootste leeghoofd een ervaren arbeidskracht die zeer gecompliceerde taken kan uitvoeren.

Gartner plaatste augmented reality in zijn bekende hype cycle dit jaar midden in de trog van desillusie. In die categorie zitten technologieën waarvoor de mediagekte voorbij is en de interesse taant omdat experimenten en implementaties op een teleurstelling zijn uitgedraaid. Op de Automation Fair 2018, eerder deze maand in Philadelphia, lieten Rockwell en zijn partners verschillende toepassingen zien die wel degelijk hout snijden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.