Rockwell vergroot aanbod industriële cloudsoftware met overname Plex

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rockwell Automation neemt Plex Systems over voor een bedrag van 2,22 miljard dollar. Plex brengt een cloudgebaseerd, intelligent productieplatform op de markt, waarop bedrijven zich kunnen abonneren. De activiteiten van het Amerikaanse bedrijf worden ondergebracht in de businessunit Software and Control van Rockwell, dat hardware- en softwareoplossingen voor het ontwerp, de aansturing, het beheer en het onderhoud van systemen voor productieautomatisering levert. Als gevolg van de overname groeit Rockwells personeelsbestand met meer dan vijfhonderd medewerkers.

Plex brengt, naar eigen zeggen, het enige single-instance, multi-tenant saas-productieplatform op de markt, dat toegang geeft tot geavanceerde systemen voor planning, productie, kwaliteitsmanagement en ketenmanagement. Plex heeft meer dan zevenhonderd klanten en via het platform worden meer dan acht miljard transacties per dag uitgevoerd. De mogelijkheden voor de software van Plex worden vergroot door de wereldwijde toegang tot de markt, de expertise en het vermogen van Rockwell om realtime data om te zetten in praktisch toepasbare inzichten.

‘De overname van Plex Systems brengt onze strategie om de Connected Enterprise tot leven te brengen in een stroomversnelling’, zegt Rockwell-topman Blake Moret. ‘De oplossingen van Plex Systems zorgen voor een snellere time-to-value voor onze klanten, omdat zij ter verbetering van de veerkracht, de flexibiliteit en de duurzaamheid van hun activiteiten steeds vaker cloudoplossingen gebruiken. De combinatie van cloudtechnologie, ons bestaande softwareportfolio en de domeinexpertise van Rockwell voegt veel extra waarde toe voor de klant en biedt meer mogelijkheden om succes te boeken. De overname versnelt bovendien de groei van onze software-inkomsten.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.