UT’er Stefan Spanjer wint Wim van der Hoek-prijs

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Afgelopen donderdag op de Precisiebeurs werd de Wim van der Hoek-prijs uitgereikt aan Stefan Spanjer. De UTā€˜er kreeg de erkenning voor zijn afstudeerproject waarvoor hij een robothand ontwierp. De jury prees de eenvoud van het design en de uitstekende wiskundige uitwerking. ā€™Verrassend zoals hij met vrijheidsgraden speelt en kracht- en positiesturing in een compacte hand heeft weten te combinerenā€˜, aldus juryvoorzitter en DSPE-bestuurslid Jos Gunsing. Het onderzoek van Spanjer richtte zich vooral op de aansturing van de vingers. Verbetering van het grijpgedrag is een van de grote uitdagingen voor robotbouwers.

Spanjer studeerde af aan de Universiteit Twente onder leiding van Just Herder in de vakgroep Werktuigbouwkundige automatisering en Mechatronica van de faculteit Construerende technische wetenschappen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.