Universiteit Twente start roboticacentrum

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

De vraag naar robotica-experts die robotinnovaties ontwikkelen is groot. Universiteit Twente start daarom een centrum voor robotica, met vooral oog voor de combinatie tussen techniek en mens en maatschappij.

De faculteiten Engineering Technology (ET) en Electrical Engineering, Mathematics en Computer Science (EEMCS) van de Universiteit Twente starten een centrum voor robotica. Naast een opleiding voor studenten wil het centrum ook samenwerken met overheden, bedrijven en andere organisaties aan robotica-oplossingen.

De vraag naar robotica-experts die robotinnovaties ontwikkelen is groot, zegt Steven van Roon, manager van het roboticacentrum. De ambitie van het Robotics Centre is om te werken aan robots voor medische, industriële en sociale toepassingen. Van Roon zegt dat zijn organisatie vooral oog heeft voor de combinatie tussen techniek en mens en maatschappij.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.