Tvalley officieel van start

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Met het uitspreken van zijn lectorale rede, getiteld ‘Robotize your future’ gaf Dirk Bekke, lector Mechatronica aan Saxion University of Applied Sciences, half juni het officiële startschot voor Tvalley. Onder deze naam krijgt Mechatronica Valley Twente nieuw leven ingeblazen met een ambitieuze doelstelling. Naast mechatronicaonderwijs en profilering van de hightechindustrie in Oost-Nederland vermeldt de agenda ook kennisuitwisseling en concrete projecten rond robotica en Smart Industry. Het initiatief heeft inmiddels de officiële status van Fieldlab toegekend gekregen.

Zeventien jaar geleden ging Mechatronica Valley Twente van start. Belangrijkste doel was de continuïteit van het onderwijs in het mechatronisch ontwerpen aan de Universiteit Twente te garanderen. Sindsdien heeft de UT een groot aantal mechatronici opgeleid en heeft MVT Twente en omstreken op de kaart gezet als vooraanstaande mechatronicaregio. Vorig jaar maakte MVT een doorstart onder de naam Tvalley op initiatief van Bekke en kwam de focus op de relatie tussen Saxion en het regionale technische bedrijfsleven te liggen.

Demcon-directeur Dennis Schipper was de drijvende kracht achter MVT en is nu ook weer nauw betrokken bij Tvalley. ‘Als een grote afnemer van technisch talent in de regio hebben wij belang bij een goede relatie met de kennisinstellingen. Met onze kennis en financiële bijdrage kunnen wij hen helpen bij het inrichten van het onderwijs voor hightechbedrijven. Inhoudelijk is Tvalley ook belangrijk voor technologieontwikkeling in de samenwerking tussen Saxion en bedrijven.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.