‘Technologisch topinstituut in gevaar’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

In het Financieele Dagblad neemt FME-CWM-voorzitter Jan Kamminga het op voor de technologische topinstituten. Hoewel gecharmeerd van de kabinetsambitie om excellentie en export te bevorderen, ziet hij ’toch een flinke adder onder het gras‘ in de financiering. ’Met de huidige bezuinigingen en ombuigingen vervalt een fors deel van het innovatiebudget. Het duurt tot 2015 voordat zo‘n 1,5 miljard euro volledig beschikbaar komt voor de topsectoren. In de periode tot 2015 valt een fors gat, waarin de bezuinigingen op de innovatieprogramma’s hard aankomen, zonder dat er een kussen is om de klap op te vangen‘, schrijft Kamminga.

Dat is vooral zorgelijk ’voor de toekomst en de instandhouding van de technologische topinstituten die juist samenwerking, R&D en innovatie aanjagen en zo belangrijke pijlers zijn voor innovatie in Nederland‘. Kamminga pleit voor een financiële overbrugging om de topinstituten te behouden. Daarvoor zijn enkele tientallen miljoen euro‘s nodig, schat hij.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.