Tandwielspecialisten komen (weer) samen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De tandwielbedrijven P. van der Wegen Gears en de Verenigde Bierens Bedrijven gaan samen verder. Ooit zijn beide bedrijven vanuit dezelfde basis ontstaan toen August Bierens en zijn zwager Pieter van der Wegen in 1880 samen een stoomwerktuigenherstelwerkplaats begonnen in Tilburg. In 1913 gingen de partijen uit elkaar.

De hereniging vindt plaats doordat de familie Bierens haar aandelen overdraagt aan de Van der Wegen groep. De familie Bierens kent binnen haar gelederen geen opvolging en de huidige economische omstandigheden vergen schaalvergroting en krachtenbundeling met een sterke internationale partner. Bierens zal als separate werkmaatschappij, met behoud van de eigen sterke Bierens-merknaam, toetreden tot de PWT-group die bestaat uit onder meer de werkmaatschappijen P. van der Wegen Gears en PWT Eurostaal te Alblasserdam.

Van der Wegen heeft zich de laatste twee decennia bijzonder succesvol ontwikkeld tot een internationale specialist in de megagrote tandwielen met zijn eigen productiemethode. Bierens heeft zich het laatste decennium gespecialiseerd in spiraal kegelwielen met een eigen uitvinding in tandwielproductie door vijfassige freestechniek toe te passen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.