Sociaal plan Hansen in ijskast

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De directie van Hansen Transmissions en de bonden kunnen het niet eens worden over een sociaal plan. Bij de tandwielkastenproducent uit Edegem staan 109 bediendeposities op de tocht. De vakbonden hebben voorgesteld om arbeidsduurvermindering in te voeren om het aantal ontslagen te beperken. De Hansen-top zag dat wel zitten maar wilde niet praten over een ontslagregeling volgens de formule-Claeys, een veelgebruikte methode voor de berekening van een opzegtermijn.

Volgens de vakbonden legde de directie een voorstel op tafel dat ’te nemen of te laten‘ was. Zij gingen daarmee niet akkoord. Ze zijn van mening dat een bedrijf zoals Hansen dat grote winsten maakt in de mogelijkheid verkeert om te komen tot een ’degelijk‘ sociaal plan. De gesprekken zijn voor onbepaalde tijd opgeschort.

Hansen Transmissions heeft last van de economische crisis. Voor de bijna zestienhonderd arbeiders geldt al enige tijd economische werkloosheid.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.