SKF verkoopt lineaire-motionbusiness

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Eind vorig jaar heeft SKF de verkoop van zijn divisie voor lineaire aandrijvingen en actuatoren afgerond. De nieuwe eigenaar van de businessunit SKF Motion Technologies is de Zweedse investeringsmaatschappij Triton. Met de deal is een bedrag gemoeid van 2,75 miljard Zweedse kronen, zo’n 269 miljoen euro.

‘We hebben de businessunit ontwikkeld tot een zelfstandige entiteit’, aldus SKF-cfo Christian Johansson. ‘Met de verkoop ontstaat er een structuur waarin de nieuwe eigenaar verder kan investeren in continue groei. De transactie levert ook waarde op voor SKF en zijn aandeelhouders. Het versterkt onze balans en geeft ons de mogelijkheid te focussen in ons productportfolio.’ Johansson geeft aan dat SKF de inkomsten uit de overname wil investeren in productie en r&d. ‘We hebben nu een sterkere financiële positie om op verder te bouwen.’

In de loop van dit jaar zal Triton de nieuwe naam van het bedrijf bekendmaken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.