Siemens start fiscaal 2014 met ordergroei

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het eerste fiscale kwartaal van dit jaar (dat eindigde op 31 december 2013) heeft Siemens 12 procent meer bestellingen binnengekregen dan een jaar eerder. Het Duitse bedrijf ontving voor 20,8 miljard euro aan bestellingen. Met 17,3 miljard euro is de omzet vrijwel op hetzelfde niveau als het eerste fiscale kwartaal van 2013.

‘We zijn het fiscale jaar 2014 begonnen met een gezond eerste kwartaal’, aldus de nieuwe Siemens-topman Joe Kaeser. ‘Zoals verwacht waren de marktcondities niet in ons voordeel. We blijven daarom focussen op ons productiviteitsprogramma, komend jaar en daarna.’ In september maakte Siemens al bekend vijftienduizend banen te schrappen.

Siemens houdt rekening met uitdagende markten in fiscaal 2014. Pas in het najaar verwacht het bedrijf een echt herstel. Daarbij zullen de orders de omzet overtreffen, resulterend in een book-to-bill-verhouding boven de 1.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.