OPW Europe ontdekt de voordelen van PLM

Martine Croll is freelance journalist.

Leestijd: 5 minuten

Als dochter van de Amerikaanse OPW Fluid Transfer Group was de beslissing voor OPW Europe rondom de aanschaf van PLM-software al genomen door het moederbedrijf. Om maximale synergie tussen de diverse bedrijven te creëren op het gebied van productontwikkeling, koos de groepsdirectie voor de software van PTC. De implementatie van de software liet op zich wachten toen bleek dat de engineers van ieder bedrijf zo hun eigen wensen en eisen hadden.

’Ik gebruik graag de vergelijking met een topchef in zijn eigen keuken. Hij is diegene die de touwtjes in handen heeft en wil houden. Anderen mogen tot op zekere mate roeren in de pannen en wat ingrediënten toevoegen, maar ook weer niet te veel‘, relativeert Frank van der Munnik, mechanisch engineer bij OPW Fluid Transfer Group Europe. ’De hulpkok zal met overtuigende argumenten moeten komen, wil hij de chef zover krijgen om echt iets te veranderen aan de samenstelling van een gerecht. Zo ervaar ik onze positie als dochteronderneming van een groot conglomeraat vaak ook. En dat was zeker het geval met de overstap naar Creo Parametric en Windchill, beide van PTC. Wij wilden graag aanpassingen waarmee de software beter zou aansluiten op onze eigen wensen en eisen, maar het hoofdkantoor in de VS beslist. Dus moesten wij met overtuigende argumenten komen waarom die aanpassingen noodzakelijk waren.‘

OPW Fluid Transfer Group, onderdeel van het Amerikaanse beursgenoteerde Dover, is een bedrijvengroep die bestaat uit onder meer OPW Engineered Systems, Civacon en Midland. De organisaties houden zich bezig met het ontwerpen, produceren en distribueren van producten die worden gebruikt voor het veilig beladen, ontladen en vervoeren van gevaarlijke stoffen. Naast eerder genoemde ondernemingen heeft OPW productieondernemingen in Noord-Amerika, Europa, Brazilië, India en China, alsmede een verkoopkantoor in Singapore. Uit standaardisatieoverwegingen is er bij OPW FTG gekozen voor webgebaseerde Cad- en PLM-software die alle onderliggende bedrijven dienden te implementeren. Een van de belangrijkste voordelen zou de mogelijkheid zijn om vanaf verschillende locaties samen te werken aan een ontwerp, met maximale controle over het wijzigingsproces.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.