Rockwell investeert 1 miljard in PTC

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

PTC en Rockwell Automation hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. Met de samenwerking hopen de twee partners sneller te groeien en voorkeursleverancier te worden van bedrijven in alle delen van de wereld die hun productieactiviteiten willen transformeren met behulp van digitale technologie. In het kader van de samenwerking zal Rockwell voor een miljard dollar aan aandelen in PTC kopen. Na voltooiing van de investering zal Rockwell-topman Blake Moret zitting nemen in de bestuursraad van PTC.

De samenwerking stelt beide bedrijven in staat om een beroep te doen op elkaars personeel, technologie, expertise en marktaanwezigheid. Er zal onder meer sprake zijn van technische samenwerking en gezamenlijke marketinginitiatieven. Meer in het bijzonder zijn PTC en Rockwell overeengekomen om hun smart factory-technologieƫn te integreren. Zo zullen het iot-platform Thingworx, de industriƫle connectiviteitsoplossing Kepware en het ar-platform Vuforia van PTC worden gecombineerd met de platforms voor industriƫle automatisering van Rockwell, zoals Factorytalk-mes, Factorytalk Analytics en Industrial Automation.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.