One of A Kind neemt Vimec over

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Eindhovense One of A Kind Technologies heeft stadsgenoot Vimec Applied Vision Technology ingelijfd. Het bedrijf groeit daarmee van twintig naar vijfendertig medewerkers en vergroot zijn kennis op het gebied van visiontechnologie, zoals automatische visuele metingen en inspecties middels geavanceerde optische systemen. In 2012 kocht One of A Kind reeds Beltech, een toonaangevende speler in industriële automatisering met vision.

Vimec heeft meer dan twintig jaar ervaring in het ontwikkelen van meet- en inspectiemachines voor farmaceutisch glas, met installaties wereldwijd. ‘De bedrijfsverkoop aan One of A Kind maakt het voor ons mogelijk om verder te groeien en nadrukkelijk te innoveren’, zegt Vimec-oprichter Istvan Fehervari. ‘Samen met Beltech zullen we nieuwe markten ontwikkelen door optimaal gebruik te maken van elkaars expertise in mechatronica, optica en softwareontwikkeling. De ontstane schaalgrootte stelt ons in staat onze services wereldwijd te optimaliseren.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen