Additive Industries winnaar FD Nieuwe Kampioenen 2017

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Financieele Dagblad heeft bekendgemaakt dat de jury van de Nieuwe Kampioenen 2017 het Eindhovense Additive Industries unaniem tot winnaar heeft uitgekozen. De jury, bestaande uit Jan Hommen, Eva Gladek, Justin Jansen en Robert Verwaayen, ging dit jaar voor de derde maal op zoek naar nieuwe Nedelandse kampioenen. Dit zijn snel groeiende jonge ondernemingen met baanbrekende producten of diensten voor wie Nederland te klein is. Succesvolle ondernemingen die hun nek durven uit te steken, ambitie hebben om met innovatieve technologieën nieuwe bedrijfstakken veroveren en op Nederlandse bodem ontstaan zijn.

Additive Industries was na een strenge selectie doorgedrongen tot de acht finalisten en is nu tot winnaar uitgeroepen. ‘We zijn ongelooflijk trots op deze prijs’, aldus ceo Daan Kersten. ‘Het is een erkenning van onze industriële 3d-metaalprintsystemen die inmiddels bij toonaangevende bedrijven als Airbus, GKN en BMW hoogwaardige onderdelen produceren.’

Heliox, producent van snelladers voor elektrische bussen, is met 38 procent van de stemmen gekozen tot publieksfavoriet. Ook de jury was vol lof over dit bedrijf uit Best. ‘Prachtig nieuw en vooruitstrevend product, dat een oplossing biedt voor de stadsproblematiek en een belangrijke bijdrage levert aan de energietransitie. Heliox heeft een stevige marktpositie bereikt’, aldus de jury in FD.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen