Omron introduceert XPectia-machinevisie

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Omron Industrial Automation brengt onder de naam XPectia een nieuw visiesysteem op de markt. Het systeem is uit te rusten met maximaal vier camera‘s en is geschikt voor zowel 2D- als 3D-inspectie. XPectia gebruikt compacte en snelle 2 megapixel kleur of monochroom UXGA-camera’s die 80 frames per seconde kunnen leveren. Zowel grote als kleine objecten zijn er goed mee te inspecteren.

De intelligente camera‘s zijn flexibel. Ze zoomen en passen belichting, focus en diafragma automatisch aan. XPectia verwerkt 256 RGB-kleuren waardoor 16 miljoen kleuren zijn waar te nemen en minieme kleurvariaties zijn te herkennen.

XPectia combineert een 3D-verwerkingstechnologie die het mogelijk maakt om driedimensionale beelden te maken op afstanden tot 2 meter. Objecten met complexe vormen zijn te meten en te berekenen op basis van stereovisieprincipes. 2D- en 3D-inspectie is tegelijkertijd uit te voeren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.