AWL en Omron samen in lascobotica

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De dynamische markt van de lasindustrie groeit ieder jaar weer. Een toenemend tekort aan lasexpertise en een groeiende vraag naar flexibele en veilige lasmachines dwingt ook de techniek om te blijven innoveren. Daarom hebben Omron en AWL hun krachten gebundeld en ervoor gekozen een wereldwijde partnerschap aan te gaan om de lascobotoplossing Qube te ontwikkelen en te distribueren.

AWL heeft expertise op het gebied van procesverbetering en lassen, terwijl de kracht van Omron ligt in automatiseringsoplossingen die mens en machine ondersteunen. Deze samenwerking heeft geresulteerd in de ontwikkeling van deze flexibele cobotlascel.

‘Binnen de automatiseringsindustrie kenden we tot nu toe eigenlijk twee manieren van lassen met robots: de high-end robotlascellen of laagdrempelige cobots op een lastafel’, aldus AWL-salesengineer Tom Vrugteveen. ‘De robotlascel is zeer geschikt voor de productie van grote aantallen, maar de investering is voor veel bedrijven te hoog. Voor kleinere series zijn cobots op een lastafel de beste optie. Maar wat als je nu als producent tussen deze categorieën valt – wat als je series maakt van 100 tot 1000 stuks en deze series ook nog eens variëren van producttype? Of wat als je wél kan groeien door de stijgende vraag naar producten, maar je maar een beperkt aantal lasspecialisten in huis hebt? Dan heb je een uitdaging. AWL heeft hiervoor de cobotlascel Qube.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen