NTS start joint venture in Israël

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

De NTS-Group en het Israëlische bedrijf Shemer gaan samen een productiefaciliteit opzetten in Israël. Ze brengen de activiteit onder in de 50-50 joint venture NTS Shemer. Binnen korte tijd gaan veertig mensen aan de slag bij het bedrijf.

Shemer is net als NTS een toeleverancier voor de machinebouw. Het bedrijf heeft wortels in de defensie-industrie en werd opgericht in 1983. Shemer telt circa tweehonderd medewerkers en verzorgt mechanische modules en systemen. Net als NTS neemt het een steeds groter ontwerp- en productiedeel voor modules over van opdrachtgevers.

Shemer ontwerpt en assembleert maatwerkmachines en chassis voor onder meer Applied Materials, HP, KLA Tencor, Kodak, Nur Macro Printers en Orbotech. Door de deal krijgt ook NTS een voet tussen de deur bij deze spelers. Amerikaanse bedrijven krijgen met NTS op hun beurt een veilig toevluchtsoord, mocht de productie in Israël in gevaar komen. ’Voor sommige machines hebben we de eerste contracten om per kwartaal een aantal machines in Eindhoven te bouwen‘, zegt Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group. ’Gewoon om te kunnen aantonen dat we ze hier kunnen bouwen. Dat betekent dus ook dat we toegang hebben tot de klanten van Shemer.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.