Microsure krijgt 2,7 miljoen en nieuwe directeur

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Microsure heeft nog eens 2,7 miljoen euro binnengehaald als verlengde van de tweede kapitaalinjectie van begin vorig jaar. Het budget zal het Eindhovense bedrijf gebruiken voor de klinische uitrol van zijn microchirurgische robotassistent Musa. De investeringsronde werd geleid door Invest-NL. De overige 50 procent van de financiering kwam van de bestaande aandeelhouders Bom Brabant Ventures en durfinvesteerder Innovation Industries, evenals van private investeerder Ten Cate Investeringsmaatschappij.

Musa is ’s werelds eerste klinisch beschikbare, ce-gecertificeerde chirurgische robotassistent voor microchirurgen. Het apparaat is ontwikkeld door een team van ingenieurs en chirurgen, waardoor een oplossing is ontstaan die compatibel is met de huidige operatietechnieken, instrumenten en andere operatiekamerapparatuur. Musa verkleint bewegingen naadloos en filtert trillingen weg om op elk moment tijdens elke microchirurgische procedure voor een vaste hand te zorgen. Dit kan de klinische resultaten voor verschillende microchirurgische handelingen aanzienlijk verbeteren, zoals bij lymfatisch-veneuze anastomose, distaal zenuwherstel, gevasculariseerde weefseltransplantatie en vele andere complexe microchirurgische procedures.

De aanvankelijke geplande klinische uitrol van Musa is door de Covid-19-pandemie ernstig vertraagd. Microsure heeft die gelegenheid aangegrepen om een aantal verbeteringen aan het huidige systeem door te voeren. In de loop van 2022 verwacht het bedrijf zijn geüpdatete oplossing op de markt te hebben.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.