Mechatronica Magazine lijft Machinebouw in

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Techwatch, de uitgever van Mechatronica Magazine en Bits&Chips, heeft het blad Machinebouw overgenomen van Array Publications. Die uitgeverij uit Alphen aan de Rijn verkeerde in zwaar weer en moest begin deze maand faillissement aanvragen. Het Nijmeegse Techwatch gaat Machinebouw integreren met Mechatronica Magazine. De eerste editie van Machinebouw wordt nog apart uitgegeven en verstuurd. In Mechatronica Magazine 2 zullen de twee media voor het eerst zijn gecombineerd onder één titel.

’Techwatch investeert om dit platform zowel in kwaliteit als oplage tot onbetwiste marktleider te laten uitgroeien‘, aldus uitgever René Raaijmakers. ’In mijn visie levert een bundeling van deze titels een volwaardiger systeem- en machinebouwblad op, dat schrijft over de volle breedte van technologieën en disciplines die betrokken zijn bij machine- en systeembouw en productieautomatisering. Daarmee is ook de commerciële basis veel steviger.‘

Machinebouw ontstond in 1983, bij de Vereniging voor Computertoepassingen in de Ingenieurspraktijk (CIAD), in samenwerking met TNO. Cad/Cam in Bedrijf, zoals de uitgave toen heette, was een maandblad voor computerondersteund ontwerpen en produceren. Vanaf 1990 heette het magazine CA Techniek en sinds 2004 ging de publicatie door het leven als Machinebouw. Het blad heeft altijd veel aandacht besteed aan computerondersteund ontwerpen en produceren, zowel op het gebied van mechanische 3D-modellering als logistiek en productdatamanagement. Op die gebieden heeft Machinebouw ook een aantal gezaghebbende freelance auteurs aan zich verbonden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.