Markt voor pneumatische componenten blijft groeien

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Volgens IMS Research heeft de pneumaticamarkt weinig te duchten van de recessie. De groei in de Emea-regio vertraagde wat in de laatste jaren, maar leveranciers hebben genoeg redenen om optimistisch te blijven. Tot 2005 bedroeg de jaarlijkse groei zo‘n 4 procent, sindsdien is dat vertraagd naar 4,5 procent. In 2008 was deze markt goed voor een slordige 2,5 miljard euro.

Een van de redenen voor de groeiafname is dat elektromechanische componenten steeds vaker de rol van pneumatische overnemen, vanwege de grotere mogelijkheden en flexibiliteit. Ook stabiliseren de prijzen voor pneumatische componenten. Er zijn echter gebieden die de groei blijven aanjagen, merkt IMS Research op. De vraag naar componenten voor industriële netwerken blijft toenemen. Dit omvat klepeilanden met veldbus- en multipoolverbindingen. Ook de vraag naar componenten die op maat worden gemaakt voor individuele klanten blijft het komende jaar toenemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.