Koning & Hartman sluit partnership met Soft Robotics

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Koning & Hartman sluit een nieuw samenwerkingsverband met Soft Robotics. Samen willen ze de voedingsmiddelen- en maakindustrie voorzien van innovatieve pak-en-plaatsoplossingen voor het grijpen van producten met wisselende vorm. Het Amerikaanse Soft Robotics ontwikkelt adaptieve grijpers met de behendigheid van de menselijke hand. Door de adaptieve grijpertechnologie te combineren met slimme robotsystemen wordt het mogelijk om variabele objecten te manipuleren. De grijper is merkonafhankelijk waardoor deze aan elke robot kan worden gekoppeld.

‘Als technologiebedrijf zien we een toenemende vraag naar adaptieve pak-en-plaatsoplossingen voor producten met een verschillend formaat, gewicht, textuur en kwetsbaarheid’, zegt Oswald Coene, ceo van Koning & Hartman. ‘Met de toevoeging van de innovatieve grijpertechnologie van Soft Robotics aan ons portfolio, kunnen we adaptieve oplossingen leveren waarmee het grijpen van producten met wisselende vorm geen uitdaging meer hoeft te zijn.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.