Hardt Hyperloop ontvangt 15 miljoen uit Brussel

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Hardt Hyperloop, het Delftse bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van de hyperloop, heeft 15 miljoen euro van de Europese Commissie toegekend gekregen. Het is voor het eerst dat een hyperloopbedrijf dusdanige financiële steun vanuit Brussel krijgt. Het bedrag vanuit de EIC Accelerator is gegund door het European Innovation Council en helpt Hardt en zijn publieke en private partners bij een versnelde ontwikkeling van de hyperloop.

Tim Houter, medeoprichter van Hardt Hyperloop, ziet deze investering als een erkenning: ‘Het is geweldig om nu het vertrouwen van de Europese Commissie te krijgen. Haar steun helpt de ontwikkeling van een Europees hyperloopnetwerk te versnellen waarmee we significante CO2-besparingen een stuk dichterbij brengen. Europese steden worden slimmer, sneller en goedkoper met elkaar verbonden.’

Deze investering sluit goed aan bij de Europese Green Deal, waar onder meer hyperloop in de strategie voor duurzame en slimme mobiliteit van de Europese Commissie staat. Hyperloopvoertuigen verplaatsen zich autonoom door buizen op lage druk, aangedreven door een volledig elektromagnetisch aandrijfsysteem, waardoor reizen met de hyperloop energiezuinig en volledig CO2-neutraal is, aldus Hardt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.