Fei nog niet klaar met groeien

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Fei gaat nog even door met zijn trend om het woord ‘record’ op te nemen in de titel van zijn financiële persberichten. In het laatste kwartaal van 2013 maakte de elektronenmicroscopenspecialist een fikse omzetsprong naar 265 miljoen dollar, 15 procent meer dan het jaar ervoor en het hoogste niveau ooit. De winst groeide met 38 procent naar 41,3 miljoen dollar. En het orderboek was nog nooit zo dik, met een bedrag van 257 miljoen.

De drie records gelden ook voor het hele jaar: de omzet groeide met 4 procent naar 927 miljoen dollar, de winst nam met 10 procent toe tot 127 miljoen, en het orderboek kwam 9 procent hoger uit op 976 miljoen dollar.

Samen met de cijfers maakte Fei bekend dat het het Noors-Australische Lithicon heeft overgenomen, een bedrijf dat apparatuur en software levert aan de olie- en gasindustrie voor de analyse van steenmateriaal. Fei telt 68 miljoen dollar neer voor de overname.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.