Enabling Technologies en autonome groei stuwen resultaten VDL

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De eerste zes maanden van dit jaar boekte de VDL Groep een omzet van 941 miljoen euro, de helft meer dan de eerste twee kwartalen van 2006. De omzetstijging was fiftyfifty verdeeld over autonome groei en de acquisitie van Philips Enabling Technologies (ETG) eind vorig jaar. Ook de winstgevendheid steeg. Eind juni bedroeg het nettoresultaat 51 miljoen euro ofwel 5,1 procent van de verkopen. Een jaar eerder was dat 30 miljoen euro, 4,5 procent van de omzet. Het personeelsbestand steeg met bijna een derde naar 7516 medewerkers.

VDL‘s divisie Eindproducten toonde een omzetstijging van 27 procent naar 211 miljoen euro. De omzet van de bussector steeg eveneens, van 290 naar 387 miljoen euro. De omzet in de sector Toeleveringen verdubbelde bijna van 173 naar 343 miljoen euro. Zonder de overname van Enabling Technologies zou deze stijging op 14 procent zijn uitgekomen. ETG was dus goed voor een 156 miljoen euro. Daarmee lijkt de voormalige Philips-divisie een warm nest te hebben gevonden. Tijdens de periode dat ETG bij Philips in de uitverkoop stond, daalde de omzet. Over heel 2005 bedroeg deze 231 miljoen euro.

Voor de rest van het jaar verwacht VDL de stijgende lijn te kunnen vasthouden. VDL had eind juni voor 596 miljoen euro aan orders uitstaan, 37 procent meer dan een jaar eerder.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.