Docdata voert gesprekken over overname IAI

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Toen Docdata in oktober de reorganisatie bij IAI Industrial Systems bekendmaakte, liet de moedermaatschappij ook weten alle mogelijke strategische opties te onderzoeken. Nu zegt het bedrijf dat de directie exclusieve gesprekken voert met een partij die interesse heeft om het gehele technologiebedrijf over te nemen ‘op basis van een ondernemingswaarde van 22 miljoen euro’. Naast IAI gaat het om het Duitse Feha Lasertec. Wie de mogelijke koper is, vertelt Docdata niet. Ook is deal allerminst in kannen en kruiken: ‘De lopende gesprekken kunnen mogelijk wel of niet resulteren in een transactie.’

In oktober maakte moederbedrijf Docdata bekend dat tegenvallende resultaten ervoor hadden gezorgd dat IAI moest reorganiseren. ‘We moeten constateren dat we niet in staat zijn gebleken de ambitieuze groeiplannen te realiseren’, aldus de Veldhovense machinebouwer. ‘Daarom hebben we besloten onze doelen bij te stellen, duidelijkere focus aan te brengen en het bedrijf te reorganiseren.’ IAI was in het derde kwartaal al begonnen met het terugdringen van de kosten waarbij het ook een aantal medewerkers heeft moeten laten gaan. Hoeveel banen er precies verloren zijn gegaan, heeft IAI niet bekendgemaakt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.