Connect heeft verlies ASML bijna verwerkt

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In de eerste helft van dit jaar heeft de Connect Group 59,4 miljoen euro omgezet. Dat is vier procent minder dan de 62,0 miljoen die de toeleverancier uit Kampenhout noteerde in dezelfde periode van 2016. Toen bracht ASML echter nog voor 8,6 miljoen euro binnen, waar die business sinds vorig jaar juli helemaal is weggevallen. Op vergelijkbare basis stegen de inkomsten dus van 53,4 miljoen naar 59,4 miljoen. Onder de streep bleef er het afgelopen halfjaar 247 duizend euro over, tegen 135 duizend in de eerste helft van 2016. Het orderboek bevatte ultimo juni voor 97,3 miljoen euro aan opdrachten, bijna negen procent meer dan eind december en een heus bedrijfsrecord: nog nooit was de portefeuille beter gevuld.

‘De voorbije maanden hebben we het omzetverlies door het wegvallen van ASML in Nederland bijna volledig kunnen opvangen met orders en omzet bij nieuwe of bestaande klanten’, aldus Connect-ceo Jeroen Tuik. ‘De toename hebben we voornamelijk gerealiseerd in het Tsjechische Kladno en het Roemeense Oradea, waardoor deze fabrieken de voorbije maanden onder zware druk stonden om hun productiecapaciteit te verhogen. Dit is op dit ogenblik niet eenvoudig aangezien er een heel hoge vraag is naar medewerkers in de regio’s waar wij rekruteren. Ook heeft de Roemeense overheid voor het tweede jaar op rij beslist de minimumlonen flink te verhogen. Daarnaast leidt de toenemende schaarste op de componentenmarkt tot hogere prijzen en extra druk op onze operationele activiteiten en marges.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.