CFS haalt productie terug naar Nederland

Alexander Pil
13 december 2010

De Brabantse machinebouwer CFS verhuist zijn Deense ontwikkel- en productiefaciliteiten naar Nederland. Op het hoofdkantoor in Bakel en bij de bestaande vestiging in Weert levert dat in totaal zestig banen op. Dat schrijft Eindhovens Dagblad. CFS verwacht met de stap de efficiëntie te kunnen verhogen.

De verplaatsing moet tegen mei 2011 zijn afgerond. De Deense ontwikkelafdelingen landen in Bakel. De productie van reserveonderdelen gaat naar Weert. De ongeveer honderd productiemedewerkers in het Deense Slagelse komen allemaal op straat te staan. Op het Deense verkoop- en servicekantoor vallen geen ontslagen.

CFS (Convenience Food Systems) ontstond in 1997 uit Tetra Laval via een managementbuy-out van de Convenience Food-divisie. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt machines voor de verwerking van voedingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan industriële gehaktmolens, systemen om vlees te marineren, paneermachines of verpakkingsappartuur. CFS heeft productiesites in Nederland, Duitsland en de VS, plus veertig verkoopkantoren wereldwijd.