VDL versterkt zich in foodtech met overname Italiaans Olocco

René Raaijmakers
7 november 2022

VDL heeft het Italiaanse Olocco overgenomen. Dit bedrijf produceert roterende sluizen en wisselkleppen voor graan, poeders en granulaten. Daarmee is het voor VDL een versterking in de foodtech, een van zijn vijf hoofdactiviteiten.

Olocco en VDL zijn al ruim drie decennia partners. Werkmaatschappij VDL Industrial Products is sinds begin jaren negentig de exclusieve vertegenwoordiger in de Benelux. De Italianen verkopen sinds die tijd de producten van VDL Industrial Products in hun thuisland. Net als Olocco produceert VDL Industrial Products onderdelen voor industriële installaties zoals roterende sluizen om ingrediënten te doseren vanuit opslagsystemen naar transport- of verwerkingssystemen of in een machine.

Een roestvaststalen roterende sluis die VDL Industrial Products samen met Olocco ontwikkelde.

Olocco is met zijn producten marktleider in Italië en heeft een sterke marktpositie in Europa, Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. VDL Industrial Products heeft op zijn beurt een sterke positie in Europa, de VS en Canada.

Het in 1950 door Mario Olocco opgerichte bedrijf telt 25 medewerkers en haalde in 2021 een omzet van 8 miljoen euro. De onderneming is omgedoopt tot VDL Olocco en is nu de 107e werkmaatschappij van VDL.