VDL versterkt zich in foodtech met overname Italiaans Olocco

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

VDL heeft het Italiaanse Olocco overgenomen. Dit bedrijf produceert roterende sluizen en wisselkleppen voor graan, poeders en granulaten. Daarmee is het voor VDL een versterking in de foodtech, een van zijn vijf hoofdactiviteiten.

Olocco en VDL zijn al ruim drie decennia partners. Werkmaatschappij VDL Industrial Products is sinds begin jaren negentig de exclusieve vertegenwoordiger in de Benelux. De Italianen verkopen sinds die tijd de producten van VDL Industrial Products in hun thuisland. Net als Olocco produceert VDL Industrial Products onderdelen voor industriële installaties zoals roterende sluizen om ingrediënten te doseren vanuit opslagsystemen naar transport- of verwerkingssystemen of in een machine.

Olocco is met zijn producten marktleider in Italië en heeft een sterke marktpositie in Europa, Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. VDL Industrial Products heeft op zijn beurt een sterke positie in Europa, de VS en Canada.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen