Brabant Alucast en ABB tekenen nieuw robotcontract

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Onlangs hebben Brabant Alucast en ABB Robotics hun jarenlange samenwerking geformaliseerd met een vernieuwde toeleverovereenkomst. Brabant Alucast gebruikt al meer dan vijfentwintig jaar robots van ABB. ‘In deze gieterij in Oss vind je allerlei soorten en maten robots terug. Grote robots om gietstukken uit de spuitgietmachine te nemen, kleine robots voor het nabewerken van het gietwerk. Oude robots op bestaande installaties en nieuwe robots bij nieuwe processen zoals de volautomatische röntgenlijn’, aldus ABB-divisiemanager Staf Seurink.

ABB heeft veel standaardisatiewerk verricht voor Brabant Alucast. ‘Dit vormt de basis voor het contract’, stelt directeur Hans Vorstenbosch. ‘Door te standaardiseren worden snellere start-uptijden gerealiseerd en zijn storingen sneller opgelost. Deze aspecten zijn voor een gieterij essentieel, want verstoringen en stilstanden kunnen we ons niet veroorloven.’ Om ongeplande stilstand zo veel mogelijk te voorkomen worden de robots bij Brabant Alucast standaard voorzien van remote service. Zo staan ze continu in contact met de serviceorganisatie van ABB Robotics.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.