Atlas Copco investeert en breidt uit in België

Alexander Pil
12 juli 2022

Atlas Copco zal de komende drie jaar 70 miljoen euro investeren in productiecapaciteit en uitgebreide r&d-faciliteiten in Antwerpen. De investeringen omvatten een uitbreiding van de smart factory van de businesstak Compressor Technique, en productietechnologie.

Foto: Atlas Copco

De investeringen in Wilrijk, waar Atlas Copco compressoren ontwikkelt en produceert, omvatten productietechnologie en machines, verhoogde r&d-capaciteit door uitbreiding van laboratoria, extra productieruimte voor belangrijke compressorcomponenten en meer kantoorruimte.

Atlas Copco zal ook blijven investeren in bij- en omscholing van het personeel. ‘De site in Wilrijk is ons meest geavanceerde r&d-excellentiecentrum voor perslucht’, zegt Vagner Rego, business area president compressor technique bij Atlas Copco. ‘Hier ontwikkelen, testen en produceren meer dan achthonderd ingenieurs nieuwe duurzame technologieën en energiezuinigere oplossingen voor onze klanten. We investeren in het creëren van een aantrekkelijke en toekomstbestendige werkomgeving voor onze medewerkers, waarbij we maximaal inzetten op een mindset van levenslang leren.’