Flanders Make lanceert versnellingsprogramma voor end-to-end digitalisering

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Flanders Make heeft in het Vandewiele Experience Center een versnellingsprogramma gelanceerd voor de end-to-end digitalisering van Vlaamse productiebedrijven. Concreet ondersteunt het onderzoekscentrum zes topbedrijven – Vandewiele, Picanol, Atlas Copco, CNH, Crops en Sabca – om hun productie in vijf jaar tijd volledig en duurzaam te digitaliseren. Om te garanderen dat het programma de brede industrie ten goede komt krijgen andere productiebedrijven uitgebreid de kans om hieruit te leren hoe ook zij de noodzakelijke digitaliseringsstappen kunnen zetten om competitief te blijven en productie in ons land te houden of op te starten.

Bij end-to-end digitalisering worden alle processen op elkaar afgestemd tijdens de digitalisering, van productontwerp tot productiecontrole en -sturing. Dit gaat stappen verder dan zogenaamde eilandautomatisering, waar meestal maar Ć©Ć©n aspect in de productieketen wordt aangepakt.

ā€˜De voornaamste rol van Flanders Make de komende vijf jaar is die van katalysator van een diepgaande bedrijfstransformatie van de maakindustrie, die meer competitief, digitaal en duurzaam zal zijn, en van andere industrieĆ«n die voor vergelijkbare uitdagingen in productie staan. Onze aanpak ondersteunt de ambitie van de Vlaamse regering om een innovatieleider te worden onder de Europese topregioā€™s. Via dit ambitieuze versnellingsprogramma neemt Flanders Make samen met zes topbedrijven het voortouw om de businesstransformatie te realiseren die cruciaal is voor de competitiviteit van onze industrie in Vlaanderenā€™, zegt Flanders Make-voorzitter Urbain Vandeurzen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.