Agoria: ‘Focus op een snel herstel van de economie’

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Technologiefederatie Agoria is tevreden dat de nieuwe federale regering volgende week aan de slag kan gaan. ‘De focus op structurele maatregelen voor onze economie is erg belangrijk’, zegt Agoria-directeur Marc Lambotte. ‘Een gezonde economie is immers noodzakelijk voor een snel herstel.’ Agoria hoopt dan ook dat de beloofde lastenverlaging voor bedrijven effectief wordt gerealiseerd. Daarvoor is het nog even wachten op de precieze modaliteiten van het regeerakkoord. Ook positief is dat de regering via de forfaitaire beroepskosten een inspanning levert voor de nettolonen van de werknemers in dit land, zonder de loonlasten van de bedrijven te verhogen. ‘Dat is erg goed nieuws voor de koopkracht van de werknemer in dit land.’

Agoria is tevreden dat de nieuwe regering gaat voor structurele maatregelen zoals de pensioenhervorming en maatregelen voor een efficiëntere overheid. Ook de voorstellen rond het laten dalen van de werkgeversbijdragen, een sociaal gecorrigeerde indexsprong en de versterking van de wet rond de loonmatiging van 1996 lijken op het eerste zicht positief. Agoria hoopt wel dat de netto-impact van deze maatregelen voldoende groot zal zijn. ‘Een indexsprong zou goed moeten zijn voor twee procent lastenverlaging. We moeten ook oppassen dat andere modaliteiten uit het regeerakkoord de netto-impact van lastenverlagingen niet aantasten. Zo kunnen we werken aan groei en jobcreatie’, aldus Lambotte. Agoria roept alle sociale partners op om samen te werken en het herstel van onze economie voorop te stellen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.