ABB scoort miljoenenorder bij Samsung

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Samsung Heavy Industries heeft bij ABB een bestelling gedaan ter waarde van 80 miljoen dollar voor energie-efficiënte aandrijvingen, motoren en elektrische powersystemen. De onderdelen zijn bedoeld voor vijf boorschepen en twee vrachtschepen voor liquefied natural gas (LNG). ABB levert het complete elektrische systeem voor de zeven vaartuigen, inclusief stroomopwekking, distributie-apparatuur, variabele-frequentieaandrijvingen en motoren voor de belangrijkste voorstuwingssystemen en boogschroeven plus aandrijvingen voor de boorapparaten boven water. Het project staat op de planning voor 2014 en 2015.

Samsung bouwt de boorschepen voor Braziliaanse, Britse en Noorse klanten, de LNG-carriers gaan allebei naar Groot-Brittannië. De boten worden gebruikt tijdens de zoektocht naar olie- en gasvelden, en voor het transport van LNG. Met de systemen van ABB wil Samsung de energiezuinigheid van zijn schepen optimaliseren en zorgen voor de voeding van de apparatuur aan boord.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.