ABB legt 4,2 miljard op tafel voor Baldor

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

ABB heeft het Amerikaanse Baldor Electric overgenomen voor 4,2 miljard dollar. De deal is dat de Zweden alle uitstaande Baldor-aandelen kopen voor 63,50 dollar per stuk. Dat is 41 procent meer dan de slotkoers van maandag. Naar verwachting is de transactie in het eerste kwartaal van 2011 afgerond.

Baldor uit Fort Smith, Arkansas, is gespecialiseerd in industriële motoren. Met de deal dicht ABB een gat in zijn Noord-Amerikaanse portfolio. Het voegt onder meer de Nema-motorlijn toe aan zijn assortiment en het mengt zich nadrukkelijk in de markt voor superefficiënte motoren. Bovendien timmerde Baldor stevig aan de weg met zijn oplossingen voor powertransmissie. Het Amerikaanse bedrijf heeft zo‘n zevenduizend medewerkers in dienst en boekte in de eerste negen maanden van dit jaar een bedrijfsresultaat van 184 miljoen dollar op een omzet van 1,29 miljard dollar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.