ABB en SKF versterken samenwerking in industriële automatisering

Alexander Pil
12 juli 2022

ABB en SKF hebben een intentieverklaring getekend om de mogelijkheden voor een samenwerking in de automatisering van productieprocessen te verkennen. Na de succesvolle oplevering van een aantal projecten in het wereldwijde productienetwerk van SKF, waaronder in Göteborg, waar een vloot industriële ABB-robots is geïnstalleerd in de ultramoderne fabriek van de lagerfabrikant, nemen de twee bedrijven nu de volgende stap in hun samenwerking.

SKF-ceo Rickard Gustafson (l) en ABB-topman Björn Rosengren bekijken samen de mogelijkheden voor een samenwerking in de automatisering van productieprocessen in ABB’s Robotics Experience Center in het Zweedse Västerås. Foto: Jonas Bilberg/ABB

Door het partnerschap zullen ABB en SKF oplossingen identificeren en evalueren om de productiecapaciteiten te verbeteren en de verhoogde productie-efficiëntie van klanten te ondersteunen. Als eerste stap zullen de investeringen van SKF in automatisering en schone productieprocessen fungeren als een testbed, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot van de activiteiten van SKF. Op de langere termijn zijn de partijen van plan nieuwe zakelijke kansen te verkennen in zowel traditionele als nieuwe marktsegmenten, waar beide bedrijven ervaringen inbrengen binnen een breed scala van industrieën.

‘De vraag naar automatisering neemt toe, gedreven door dalende beroepsbevolking, stijgende arbeidskosten en de inspanningen van de industrie om resourcesefficiënte operaties te creëren in de overgang naar een duurzamere productie’, aldus Björn Rosengren, ceo van ABB.

‘We verhogen de automatisering van onze productiefaciliteiten in al onze regio’s om onze concurrentie voor te blijven en onze milieuprestaties te verbeteren’, zegt SKF-topman Rickard Gustafson. ‘Dit maakt ook een flexibelere en veiligere werkomgeving mogelijk. ABB is een belangrijke partner voor ons op dit gebied en wij, als twee toonaangevende industriële bedrijven, zullen doorgaan met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om het concurrentievermogen van onze klanten verder te vergroten.’

Onlangs hebben de twee bedrijven contracten getekend voor de levering van specifieke projecten op het gebied van geavanceerde productieautomatisering, gerobotiseerde bin-picking en installaties van innovatieve logistieke automatiseringsoplossingen in complexere industriële werkplaatsen binnen de productievoetafdruk van SKF, waardoor het mogelijk wordt om te zien hoe robots presteren.

TDK Lamba