ABB en SKF versterken samenwerking in industriële automatisering

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

ABB en SKF hebben een intentieverklaring getekend om de mogelijkheden voor een samenwerking in de automatisering van productieprocessen te verkennen. Na de succesvolle oplevering van een aantal projecten in het wereldwijde productienetwerk van SKF, waaronder in Göteborg, waar een vloot industriële ABB-robots is geïnstalleerd in de ultramoderne fabriek van de lagerfabrikant, nemen de twee bedrijven nu de volgende stap in hun samenwerking.

Door het partnerschap zullen ABB en SKF oplossingen identificeren en evalueren om de productiecapaciteiten te verbeteren en de verhoogde productie-efficiëntie van klanten te ondersteunen. Als eerste stap zullen de investeringen van SKF in automatisering en schone productieprocessen fungeren als een testbed, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot van de activiteiten van SKF. Op de langere termijn zijn de partijen van plan nieuwe zakelijke kansen te verkennen in zowel traditionele als nieuwe marktsegmenten, waar beide bedrijven ervaringen inbrengen binnen een breed scala van industrieën.

‘De vraag naar automatisering neemt toe, gedreven door dalende beroepsbevolking, stijgende arbeidskosten en de inspanningen van de industrie om resourcesefficiënte operaties te creëren in de overgang naar een duurzamere productie’, aldus Björn Rosengren, ceo van ABB.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.