Waarom is er eigenlijk een Feda?

Marcel van Haren is branchemanager bij Feda.

Leestijd: 2 minuten

Jaren geleden was het ontstaan van verenigingen ingegeven door een behoefte om gezamenlijk standpunten, belangenbehartiging en collectieve marktbewerking vorm te geven. Ook het sociale aspect van samenkomen en de collega‘s in de markt kennen waren hele belangrijke motivaties om een branchevereniging op te zetten en eraan deel te nemen. Vanwege de sociale betrokkenheid was de vrijwillige inzet van leden om de doelen na te streven een vanzelfsprekendheid.

De onderwerpen binnen een vereniging veranderen in de loop van de tijd, evenals de leden van de vereniging. Door toenemende efficiëntiedruk wordt de tijd die leden uittrekken steeds schaarser. Dit ondermijnt ook de sociale betrokkenheid.

Het gevolg laat zich raden: de vrijwillige inzet van leden staat onder druk. Dit wordt deels opgelost door een professioneel secretariaat in te zetten om de zaken voor hen te regelen. Tegelijkertijd brengt dit het gevaar met zich mee dat een secretariaat met het bestuur samen standpunten gaat formuleren waar de leden zich langzamerhand niet meer in herkennen. Gelukkig kunnen we bij de Feda rekenen op een grote groep gemotiveerde ondernemers die ondanks de dagelijkse werkdruk graag input geven en er samen met het secretariaat de schouders onder zetten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen