VDL profiteert van aantrekkende automotivemarkt

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De VDL Groep heeft voor 2011 de boeken gesloten bij een gecombineerde omzet van 1,72 miljard euro. Dat is een stijging van 17 procent ten opzichte van 2010. Het nettoresultaat daalde daarentegen met 14 procent naar 66 miljoen euro.

De omzet in de divisie Toeleveringen is gestegen van 751 miljoen in 2010 naar 918 miljoen euro in 2011. ’Deze omzetstijging is voor het grootste deel te danken aan de sterke halfgeleider-, led- en zonne-energiemarkt en de aantrekkende automotive-industrie‘, aldus VDL. ’Het resultaat van de divisie was in 2011 positief. De orderportefeuille laat een stabiel beeld zien en is op dit moment, met zo‘n 240 miljoen euro, goed gevuld.‘ VDL verwacht voor 2012 dat de divisieomzet zal stabiliseren, dan wel licht zal dalen.

In de busdivisie is de omzet jaar op jaar gedaald van 426 miljoen naar 405 miljoen euro. Door bezuinigingen vervangen vooral de Belgische en Nederlandse overheid geen bussen meer. ’Te lage verkoopaantallen in combinatie met grote investeringen in productontwikkeling en productieoptimalisatie hebben geleid tot hoge kosten en een negatief resultaat‘, meldt VDL. ’De orderportefeuille is nu echter stabiel en bedraagt zo‘n 200 miljoen euro. De investeringen lijken hun vruchten af te werpen. De bussenmarkt blijft echter een moeilijke markt, die nog steeds last heeft van de crisis.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.