VDL Nedcar sluit deal voor productie BMW X1 na 2023

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

VDL Nedcar in Born blijft ook na 2022/2023 de BMW X1 bouwen. Daarmee lijkt de toekomst van de autoproducent ook na die jaren veiliggesteld. Het bedrijf was hard op zoek naar een nieuw contract in die periode.

Woordvoerder Miel Timmers van VDL Nedcar bevestigt dat er een deal is met het Duitse automerk. Hij wil niet ingaan op het type voertuig of het aantal auto’s dat Nedcar gaat produceren. ‘Maar het is duidelijk dat dit voor VDL Nedcar én voor de werkgelegenheid heel belangrijk is.’ Hij laat weten dat de autofabriek ook nog in gesprek is met andere automerken.

Timmers benadrukt dat de overeenkomst los staat van de afbouw van flexkrachten bij de autobouwer. Onlangs werd bekend Nedcar een streep zet door zevenhonderd flexbanen. Er is een kans dat er naast de BMW X1 ook nog andere modellen van BMW in Born gaan worden gebouwd. Daarover zijn de beide partijen met elkaar in gesprek. Of en hoeveel extra werknemers er bij VDL Nedcar in dienst kunnen bij het ingaan van de nieuwe deal, is nog onbekend.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen