VDL koopt Zwitsers Tel Mechatronics

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

VDL heeft het Zwitserse Tel Mechatronics overgenomen, een onderdeel van pv-machinebouwer Tel Solar. ‘De activiteiten van Tel Mechatronics sluiten goed aan bij de andere activiteiten van VDL op het gebied van systeemintegratie voor hightech kapitaalgoederen. De marktpositie van VDL wordt door deze overname nog verder versterkt. Bovendien kunnen we vanuit de locatie in Trübbach in Zwitserland klanten in de driehoek Duitsland-Zwitserland-Oostenrijk beter bedienen’, zegt ceo Simon Bambach van VDL ETG, dat de aankoop zal absorberen als VDL ETG Switzerland.

Tel Mechatronics, een toeleverancier van ASML, presenteert zich als een outsourcingpartner voor onder meer engineering, assemblage en productie in de sfeer van halfgeleiders, coatings en vacuümtechnologie. Voorheen ondersteunde het Tel Solar, dat productielijnen voor silicium dunnefilmzonnecellen maakte. Moederbedrijf Tel trok zich, overigens net als concurrent Applied Materials, vorig jaar terug uit deze markt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.