VDL in gesprek om Neways over te nemen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

VDL Groep heeft aangekondigd in gesprek te zijn om een ​​openbaar bod uit te brengen op alle aandelen van Neways. De gesprekken zijn gebaseerd op een voorstel van 12,50 euro per aandeel. ZBG Capital heeft een toezegging ondertekend om zijn belang van 28,14 procent aan te bieden. Via VDL Beleggingen heeft het Eindhovense industriële conglomeraat momenteel zelf al 27,63 procent van de aandelen in handen.

VDL is sinds 1995 een betrokken aandeelhouder. Het management van Neways heeft de gesprekken geïnitieerd naar aanleiding van de snel veranderende marktomstandigheden. Tegelijkertijd ziet VDL kansen voor verdere strategische samenwerking om gezamenlijk een sterkere positie te verwerven en daarmee een gezonde toekomst veilig te stellen voor de Sonse ems-specialist en zijn stakeholders.

De twee bedrijven zijn actief in veel van dezelfde bedrijfstakken. VDL is ervan overtuigd dat de bundeling van krachten een meerwaarde biedt voor onderlinge klanten op het gebied van hightech elektronica en mechatronica. De combinatie geeft Neways de middelen om te blijven investeren in de ontwikkeling van zijn propositie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.