VDL en Prime Vision brengen sorteerrobots naar VS

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VDL en Prime Vision produceren samen sorteerrobots voor de Amerikaanse markt. Het Delftse Prime Vision heeft het Robotic Sorting-concept op basis van autonome mobiele robots (amr’s) ontwikkeld. VDL Industrial Modules uit Helmond verzorgt de productie van de amr’s. De ruim 750 robots worden op verschillende locaties in de Verenigde Staten ingezet om pakketten sneller en efficiënter te sorteren. Met deze order zijn enkele miljoenen euro’s gemoeid.

De samenwerking tussen Prime Vision en VDL gaat verder dan de productieactiviteiten van VDL Industrial Modules. VDL Industries Gainesville neemt de productie van de batterij-oplaadstations voor zijn rekening en VDL TBP Electronics in Dirksland verzorgt de printplatenproductie.

Prime Vision is gespecialiseerd in visionintegratie en robotica voor logistiek en e-commerce. Het ontwerpt en integreert oplossingen met behulp van de nieuwste herkennings-, identificatie- en robottechnieken voor het optimaliseren van de automatisering van sorteerprocessen. Prime Vision’s laatste innovaties zijn onder andere de Flow Projector om operators te helpen pakketten sneller en eenvoudiger te sorteren en Robotic Sorting om sorteeroperaties snel op te schalen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.