Vanderlande ziet verbetering in markten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het boekjaar 2011 – dat het op 31 maart 2011 afsloot – heeft Vanderlande Industries een omzet behaald van 566 miljoen euro en een nettowinst van 22 miljoen. De omzet groeide met drie procent licht ten opzichte van het vorige boekjaar, terwijl de nettowinst vier miljoen lager uitviel. Het Veghelse bedrijf profiteerde van het herstel van de markten voor distributie en (pakket)post. In beide segmenten werden meer orders binnengehaald.

De totale orderontvangst nam af tot 509 miljoen euro, zeventien procent lager dan vorig jaar. Dit is voornamelijk te wijten aan de zwakke markt voor bagageafhandeling in het boekjaar 2011, aldus Vanderlande. Deze sector is laatcyclisch en vertoont nu pas tekenen van herstel. Met een orderportefeuille van 704 miljoen euro zegt Vanderlande een solide basis voor het nieuwe boekjaar te hebben.

’We hebben onze leidende positie in de wereldwijde markt voor bagageafhandeling met succes weten te behouden, op het gebied van volume én innovatie‘, zegt Vanderlande-CEO Michiel Peters. ’Dankzij onze reputatie hebben we belangrijke contracten binnengehaald in Shenzhen, New York, Parijs en Londen. Ook hebben we onze vooraanstaande positie op het gebied van innovatie aangetoond door het meest geavanceerde bagageafhandelingssysteem ter wereld te leveren in samenwerking met Schiphol. In de loop van het boekjaar begonnen de markten voor distributie en pakket en post groei te vertonen, waarvan wij hebben kunnen profiteren. In beide markten nam het aantal ontvangen bestellingen toe. We kregen orders van onder meer Amazon, Chanel, Continental, DPD, H&M, Hermes en Tommy Hilfiger.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.