Vanderlande test innovaties op Eindhoven Airport

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Eindhoven Airport wordt voor Vanderlande de proeftuin voor de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen die de luchthaven duurzamer, schaalbaarder en slimmer kunnen maken. Doordat het Eindhovense vliegveld zijn faciliteiten beschikbaar stelt kan Vanderlande testen in een live omgeving. Beide organisaties werken de komende maanden op proef samen met technologie-, design- en kennisinstituten om het proces te bevorderen.

Deze zomer zijn Eindhoven Airport, Vanderlande en Bagsid, een specialist op het gebied van bagage-identificatie, gestart met het toepassen van een technologie op basis van computerlearning en beeldherkenning. Hierdoor wordt ruimbagage van passagiers ingecheckt door er met camera-apparatuur foto’s van te maken. Daarnaast zijn Eindhoven Airport en Vanderlande

van plan eind 2020 een zelfrijdend voertuig te testen op het platform dat automatisch bagage van en naar het vliegtuig vervoert.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen