Universal Robots krijgt nieuwe topman

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Teradyne maakt bekend dat Kim Povlsen is benoemd tot directeur van Universal Robots. De Deen Povlsen is een ervaren leider met hightech- en commerciële expertise. Per 1 maart gaat hij leiding geven aan de volgende fase van groei en innovatie van de Deense cobotpionier.

Povlsen heeft verschillende leidinggevende functies vervuld bij Schneider Electric. Meest recent was hij vicepresident Strategy & Technology binnen dat wereldwijde miljardenbedrijf. ‘Ik ben al langer onder de indruk van Universal Robots’, zegt Povlsen. ‘Voor mij is het bedrijf het toppunt van innovatie en mogelijkheden, en een pionier in collaboratieve robots. UR creëerde een ecosysteem van technologiepartners en een uitgebreid distributienetwerk om klanten te bedienen in uiteenlopende industriële automatiseringsbehoeften. Het heeft ook het potentieel in zich om de automatisering in de wereldeconomie fundamenteel te hervormen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen