Ultimaker zet software centraal

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op de TCT Show in Birmingham heeft Ultimaker zijn nieuwe softwarestrategie aangekondigd. De producent van 3d-printers gaat zijn programmatuur centraal stellen in zijn marktbenadering, onder meer door regelmatig software-updates uit te brengen waarmee bestaande klanten hun hardware kunnen verbeteren.

De komende maanden maakt Ultimaker de eerste twee updates openbaar: Ultimaker Cura en Cura Connect. De eerste zorgt voor een naadloze workflowintegratie met standaard cad-applicaties van externe softwareleveranciers zoals Solidworks en Siemens NX. De tweede maakt het mogelijk om printopdrachten automatisch te verdelen en te managen over meerdere 3d-printers van Ultimaker.

Paul Heiden, senior vicepresident productmanagement bij Ultimaker: ‘Ook klanten die de allereerste Ultimaker 3 hebben gekocht, kunnen profiteren van de nieuwe softwareoplossingen in Ultimaker Cura. De update maakt het mogelijk om externe plug-ins te integreren waarmee 3d printen nog toegankelijker wordt.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.