Tweede injectie voor operatierobot Microsure

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Microsure heeft nieuw kapitaal binnengehaald. In de tweede financieringsronde investeren het Innovation Industries Fund, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en het European Investment Fund in de Eindhovense ontwikkelaar van chirurgische robots. Hoe groot de injectie is, heeft Microsure niet vrijgegeven. Twee jaar geleden ontving de spinoff van de TU Eindhoven een eerste ‘miljoeneninvestering’.

‘Wereldwijd is er een snelgroeiende vraag naar robotoplossingen in chirurgie om zorgverleners te helpen de kracht van technologie te benutten om snellere, betere en meer betaalbare procedures te maken’, aldus Microsure-directeur Ilker Soydan. De nieuwe investering moet Microsure helpen in de volgende fase van zijn groeistrategie: uitbreiding van de klinische locaties, meer aandacht voor de industrialisatie van het huidige systeem, en een grotere commerciële inspanning.

Microsure is in opgericht door Raimondo Cau, die in 2014 op het ontwerp promoveerde. Het systeem helpt om chirurgen de precieze kleine bewegingen te maken die nodig zijn bij microchirurgie. De arts bedient daarvoor een geavanceerd soort joystick die hetzelfde aanvoelt als een normaal chirurgisch instrument. De bewegingen worden echter verkleind en gecorrigeerd voor handtrillingen en vervolgens uitgevoerd door een robotarm.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.